Rólunk

     A Metal-Art Nemesfémipari Zrt. az Állami Pénzverő jogutódja, és 1922 óta működik jelenlegi, Budapest központi részén fekvő, nagy értékű, műemléki jellegű telephelyén. A klasszikus fémpénz és az állami, katonai kitüntetések gyártásán túl kezdettől fogva állít elő színaranyat és színezüstöt, túlnyomó részt nemesfémtartalmú hulladékból. Az  1940-es évek végétől termékstruktúrája kibővült, és egyre nagyobb szerepet kapott a művészi igényű arany és ezüst ékszerek, ezüst díszmű- és ötvöstárgyak készítése. 

    Az ékszeripari termelés mellett napjainkban a cég tevékenységének 60-70 %-át teszi ki a nemesfémek kinyerése hulladékból, nemesfémipari kohászati és vegyészeti  termékek, félgyártmányok gyártása, felületkezelés-galvanizálás, valamint savas-lúgos és cianidos ipari veszélyes hulladékok feldolgozása, ártalmatlanítása.

    Tevékenysége tipikusan háttéripari, beszállítói, szolgáltatási jellegű, amelynek révén biztosítja az ipari több ágazatának(villamos ipari, elektronika, gépipar, elektrotechnika és fémtömegcikk ipar) ellátását nemesfémtartalmú félgyártmányokkal, végzi a partnerek termékeinek felületkezelését, fémbevonását, galvanizálását, feldogozza veszélyes  hulladékait, törekedve a minél nagyobb fokú visszanyerési technológiák alkalmazására. Nagy figyelmet fordít a folyamatos innovációra és termékfejlesztésre, ennek eredményességét mutatja, hogy több nanotechnológiai szabadalom birtokosa. 

  A legszigorúbb nemzetközi és magyar szabványokon alapuló minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer szabályozza a gyártási és szolgáltatási tevékenységet, 
elemző laboratóriumait is nemzetközi szabvány szerint akkreditálták. 

 

Kapcsolat: 

Elérhetőségeink:

               cím:1089 Budapest, Üllői út 102.; 

               tel.: kp. +36 1 459-1701, 

                      értékesítés +36 1 459-1711, +36 20 411-0025

                      logisztika +36 1 459-1754, 

                      gyártás +36 1 459-1702, 

                      minőségügy +36 1 459-1714, 

 

                e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,